Det finns ingen tydlig regel om var du ska lagra bröd och bullar, men för att hålla den fräsch längre bör den hållas i en något lufttät och torr behållare eller ett område, helst inte i den varmaste delen av din kök.

Varmt bröd får inte sättas i en sluten behållare tills det kyls, eftersom ångan kommer att orsaka fukt, vilket i sin tur kan göra att mögel växer snabbare. En liten luft är inte en oro – varför brödlådorna vanligtvis har lufthål – men för mycket luft kommer att få bröd att torka ut.

Det finns flera alternativ för att lagra bröd, och vad du väljer kommer mer sannolikt att vara beroende av att lagra bekvämlighet snarare än övergripande stil. Med detta sagt, börjar ett snyggt kök börja med att bli av med röran, så hitta ett brödförvaringsalternativ som fungerar för dig samtidigt som du håller ditt köksområde ute och känner dig fri från hinder. Jag ska också ge en anledning eller två, varför platser så många tycker är idealiska för bröd och bullar är egentligen inte så bra.

Lagring av bröd på räknaren
Jag håller med om att hålla påsat bröd direkt på disken eller bordet är super bekvämt, men det kan göra hela köket sladdigt och kan också orsaka motbelastning. När din räknare är rubbad med allt från inredningsprodukter till daglig mat, inspirerar det inte exakt matlagning eller bakning.

Faktum är att det kan kväva kreativitet eftersom det tar för lång tid att rensa roten innan du kan skapa en ny och mer givande. När det gäller brödlåda är de flesta diskenheter, men ibland ser jag en underbyggnadsmodell på marknaden. När du lagrar på disken är ett måste, välj en plats bort från din huvudsakliga arbetsyta.

I motsats till den allmänna opinionen rekommenderas inte heller att lagra bröd ovanpå kylskåpet. Kylplattor är vanligtvis mycket varma. Detta kan antingen orsaka att ditt bröd torkar ut snabbare eller orsakar kondens i påsen, vilket kommer att börja sönderfallsprocessen. Detsamma gäller med bärbara diskmedelstoppar där ånga ofta förekommer. Använd den här typen av lagring endast på kort sikt eller som absolut sista utväg.

Lagring av bröd i en skåp
Många lagar bröd / bullar på den nedre hyllan av ett övre köksskåp, nära där frukost eller lunch mat är förberedda. Även om detta var ett bra lagringsalternativ, tog det skåputrymme som kunde användas för glasvaror. Det såg också rörigt ut när skåpdörren öppnades.

Om du har gott om övre skåputrymme kan detta vara ett bra alternativ för dig, men håll det ordentligt och granska innehållet regelbundet. Observera att även om brödpåsar är säkrad tenderar smulor alltid att samlas i dessa områden. Rengör rutinmässigt för att minska risken för att locka skadedjur till denna hyllan.

Lagring av bröd i en låda
Många köksskåpdesign möjliggör en djupbrödslåda med ett lätta att rengöra innerfodral. Denna typ av låda, när den är stängd, har ett lock som förseglar enheten. Det här är det bästa lagringsalternativet, och när du planerar ett köksmakeup, välj en mitten låda i lådan, vilket skulle vara bekvämare än en botten. Det bör också vara nära din huvudräknare.

Om nya skåp inte finns på agendan och du har en djup låda tillgänglig, kan du använda en plastbehållare eller en behållare som enkelt glider in i den, eller du kan lagra bröstpåse direkt i lådan. Vid användning av brödslådor, granska innehållet regelbundet. Det finns en tendens att glömma vad som finns där, eftersom vissa föremål kan förbli obemärkta i botten av lådan.

Lagring av bröd i ett brödlåda
Brödlådorna är fortfarande lika populära som de var årtionden sedan. Faktum är att vintage köksartiklar som brödlådor ofta fortfarande är ganska användbara och samlarbara. Det finns fler val idag när det gäller stil, storlek och finish. Brödlådor kan se väldigt snygg ut och ge ett bra kök accent. Välj en storlek för dina vanliga bakverk; många modeller är ganska små. Hitta också en bra plats för brödlåda, nära din arbetsplats.

Det finns underkabinettmodeller som frigör räknareutrymme samtidigt som de ger lagring och bekväm tillgång. Tyvärr kan under-skåpmodeller vara svåra att hitta, eftersom valet är mycket begränsat. Det kan vara möjligt att anpassa en vanlig brödlåda och fästa den under ditt övre skåp.

Var noga med att inspektera hur locket öppnas – utdragbara stilar kanske inte fungerar, och brödkorgens övre del ska vara platt. Lådan bör också ha tillräcklig stabilitet för att göra den hållbar som en improviserad underskapningsenhet.

När du väljer en brödlåda, överväga var du ska placera den och hur mycket utrymme du behöver. Kontrollera konstruktionen för hållbarhet; dörren kommer få mycket trafik. Designen kommer också att diktera om du kommer att kunna lagra allt ovanpå brödlåset.

Lagring av bröd i ett apparat garage
Även om det här kan vara en avvikelse från vad det här kabinetttillbehöret är utformat för, tycker jag att det är ett bra ställe att lagra bröd och jag har använt ett hörnaggregat för just detta ändamål. Det fanns till och med extra utrymme för brödrosten för att glida in när det var kallt och inte i bruk, vilket innebar att den här typen av skräp döljs.

Det finns raka mönster eller hörnmodeller tillgängliga att välja från, med tanke på ditt speciella köksdiskutrymme. Oavsett om du lagrar baggad eller hemlagad bröd, skulle det finnas gott om utrymme i ett garage för det, tillsammans med en brödbräda och en brödkniv. Trä eller trä komposit apparater garage finns tillgängliga där köksskåp säljs.

Välj en yta som kompletterar dina skåp, eller beställa en oavslutad modell och avsluta den så att den passar ditt kök. Bekräfta att mätningarna kommer att anpassa sig väl till ditt valda utrymme innan du beställer. Apparatverkstäder kostar vanligtvis runt $ 100 eller lite högre. Hörnmodeller använder diskutrymme som ofta slösas bort, men ger ändå bekvämt lagringsutrymme.

Utökningsbara brödlådor
Klar akryl expandable brödlådor ger bra förvaring, särskilt för hembröd. Enheten expanderar vid behov, men är begränsad till ett bröd eller några brunnar. Detta är ett utmärkt val för att hålla ditt hemlagade brödlök friskt. Du måste dock behålla denna akrylbrödlåda på din räknare, i en garderob, eller på en hyllplan.

Andra brödförvaringsalternativ
Bröd och bullar kan förvaras i ett litet klart fack med ett tätt lock, på en sidovägg, på en mikrovågsvagn eller inuti ett övre eller nedre skåp. Du kan enkelt lägga till lufthål om du vill. I vissa klimat finns ofta ett säkert och skadedjupslag i kylen. Även om brödet kommer att vara längre när det kyls, tenderar det att förlora sin mjuka konsistens snabbt, plugga lite lite behövs kylutrymme.

Frysförvaringstips
Förvara endast tillräckligt mycket bröd i kylskåp utan 2-3 dagar och använd resten av brödtillförseln i frysen. Bröd och bullar fryser väl men tenderar att få frysfrost och utveckla frost inuti påsarna, mycket snabbare än andra frysta livsmedel. Av denna anledning rekommenderas inte att frysa ett stort lager av bröd och bullar. Håll din strömförsörjning och använd de äldsta frysta brödena och bollarna först.

Om frysning är ett måste rekommenderas att lagra den i en frysbox. Denna typ av frys är vanligtvis manuell avfrostning med färre temperaturfluktuationer än ditt kylfrysfodral eller upprätt (frys) modeller. Överväg vakuumtätning bröd eller åtminstone dubbel eller trippel påse för att hålla luften ur påsen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here