The Sleep Lady erbjuder insikter på sömnträning och delar hjälpsamma tips för föräldrar om hur man hjälper barn att bli bättre sömnare.

Sömn kan vara ett omtvistat ämne för många föräldrar, oavsett om det är svårt att få barn att gå och lägga sig eller sova hela natten eller sin egen brist på kvalitet vila.

En metod som flera föräldrar har vänt sig till är sömncoaching, vilket innebär att träna både föräldrar och barn i färdigheter som är utformade för att göra sänggåendet enklare. En metod för sömncoaching är “The Sleep Lady Shuffle”, utvecklad av Kim West, LCSW-C.

Kim är en moder till två, en licensierad klinisk socialarbetare och familjemedlem och barnterapeut med över 20 års erfarenhet.

Hon är också en fulländad författare och sömnutbildningsexpert som kallas “The Sleep Lady®” som har hjälpt tiotusentals föräldrar över hela världen att få en bättre natts sömn genom att ge expertråd och mild sömncoaching för barn.

Kim har dykt upp på flera tv-program inklusive Dr. Phil, Today Show och CNN och i publikationer, inklusive The Wall Street Journal, Föräldraskap, Associated Press och många andra.

Vi fick chansen att intervjua Kim, få insikt i hennes unika coachingsmetoder och expertråd för bättre sömn. Läs om hennes bästa tips för föräldrar som vill hjälpa spädbarn och barn att få hälsosam sömn och ta stressen från sänggåendet.

Rosie: Hur började du på sömnfältet? Vad fick du intresserad av att driva den här vägen?

Kim: Jag är en licensierad klinisk socialarbetare och har tillbringat 22 år med individuell och familjeterapi i privatpraxis. Jag såg min bror och svägerska kampen med sömn och när jag blev gravid var jag rädd för att det hänt mig men jag hoppades att det skulle vara annorlunda för mig.

Efter att jag hade min första dotter hade jag dock kämpat med dåliga råd om sömn. Min dotter diagnostiserades också med gulsot.

Jag blev tillsagd att väcka henne varje timme och en halv för att tvinga henne att äta men det visade sig vara mycket svårt. De föreslog att hon slängde ner och placerade en kall tvättduk på ryggen för att väcka henne.

Så satte jag mitt larm varje timme och hälften och så småningom var jag så trött och faller i grunden. Vid andra natten kunde jag inte väcka henne. Så jag kom fram med en plan, berättade för min man och han gick med på.

Jag lade henne i spjälsängen och när hon vaknade gick jag in och matade henne. Hon började förbättra och jag slutade lyssna på oönskad rådgivning och lyssnade på min intuition istället och min baby trivdes. Hon grät knappt och började sätta sig och sova helt och hållet sov genom natten.

Efter att ha hjälpt andra med liknande problem och förslag från vänner och min svärson började jag lägga till träning i mina sociala arbetspraxis och det exploderade bara därifrån.

Först var det vänner, då vänner till vänner, och då visste inte folk som jag ens visste mig om hjälp. Sedan fick jag plockas upp av media och TV, och ord från munnen växte bara riktigt. Mellan dessa år skrev jag också mina tre böcker och hjälpte tiotusentals familjer över hela världen. För fyra år sedan började jag träna andra för att göra sömncoaching.

En rolig historia är hur jag fick namnet “The Sleep Lady”. En treårig som sov och coachade hörde sin mamma prata med mig i telefon. Han kom in i rummet och frågade sin mamma “Vem pratar du med?” Och hon sa “Åh, jag pratar om din sömn igår kväll” och pojken går “Åh, det är sömn damen!” Och jag trodde Hmm, jag gillar det, och det är fast med mig ända sedan!

Rosie: Mycket söt! Berätta lite om din sömnfilosofi i praktiken och hur coaching fungerar.

Kim: Hur jag jobbar och hur tränare jag har utbildat arbete är att lära känna familjen och sedan rådgöra med dem.

Familjen fyller i en konsultform och jag läste den innan samrådet. Jag ställer fler frågor under samrådet och jobbar med att utbilda och skapa en anpassad plan med föräldrarna och sedan räknar vi ut när de ska börja sömnplanen.

Jag får alltid ett grönt ljus från deras barnläkare och andra experter som arbetar med barnet innan de börjar. Då skapar vi plan och kartlägger det. Den mest populära natten att börja är fredag, förresten!

Efter de första tre morgnarna ringer jag familjen, följ sedan upp med åtta samtal över två till tre veckor tills barnet sover och slappar på spår.

Om min metod Det finns många, många böcker där ute på sömn och barn, men det finns egentligen bara tre sätt att ändra beteende.

Den ena änden är utrotning, populär av Dr. Marc Weissbluth. Med utrotning sätts barnet i sängen vaken, föräldrarna får höra inte gå in och låta barnet gråta ut det. Detta är mest framgångsrikt eftersom föräldern inte kan rota upp det med inkonsekvenser. Men många föräldrar har problem med detta, särskilt för barn som är långa bärare.

Därefter kommer utexaminerad utrotning, utvecklad av Dr. Richard Ferber. Med graderad utrotning sätter föräldrar barnet i sängen vaken och kontrollerar dem i uppsatta steg som gradvis blir längre utan att plocka upp barnet. Detta är för att förhindra föräldern att sväva.

På andra sidan skulle du sova, sova med barnet i sängen eller fortsätta att göra ingenting för att ändra sömnsvanor tills föräldrarna är redo. Detta fungerar för vissa men inte för alla. Jag är inte emot att sova när det är gjort säkert och om det fungerar för familjen; Jag är allt för familjevård och gör vad som fungerar bäst för alla.

Sedan finns det min metod, bleknade, även benämnd “The Sleep Lady Shuffle”. Du lägger barnet i sin spjälsäng eller sängen vaken. Föräldern håller sig bredvid dem för verbal och fysisk försäkran, men går gradvis längre bort från spjälsängen. Du kan plocka upp dem för att lugna dig men inte lägga dem för att sova.

Processen är inrättad för att i grund och botten avvänja föräldraskapet från ingrepp som barnet börjar infoga och utveckla sömnfärdigheter. Varje tre nätter flytta dig längre bort tills du har “bleknat” ur rummet. “

Rosie: Hur påverkar sömnutbildningsfaktorn i ålder, från nyfödda till småbarnsstadier?

Kim: Forskningen stöder inte sova träningsbarn under fyra månader gammal. Att hålla, mata eller trösta dem att sova är fortfarande okej i denna fas för nyfödda och de flesta är ännu inte redo att sova genom natten.

Mellan fyra och sex månader är några barn redo att börja sova genom natten och vissa är inte. Den enklaste, idealiska åldern är mellan sex och åtta månader för friska barn på full sikt.

Nio till 12 månader är en liten bit hårdare, eftersom de kan börja stå upp och klämma fast på sidorna av spjälsängen. Det är svårare eftersom de blir äldre eftersom de blir smartare och har mer kunskaper för att motstå sömn.

Jag skulle säga att under två till två och ett halvt år är det svårt att jobba med när de är i en säng, inte en spjälsäng. De förstår inte kognitivt att de behöver stanna i sängen på natten.

Barn mellan tre och fem tenderar också att vara svårare eftersom de har en längre historia om att föräldrarna är inkonsekventa med sömnsvanor och de kan lätt komma ut ur sina sängar och rum.

Rosie: Vad är de faktorer som påverkar att gråta på natten?

Kim: Det är viktigt att veta att du aldrig kan garantera att ingen gråter.

När du lär ditt barn tröstande åtgärder för att sova som att ligga i sängen med dem eller gunga dem i sömn och sedan bestämma dig för att stoppa det, kommer de att gråta. Preverbal barn kommer att låta dig veta att de är upprörda av att gråta medan verbala barn kommer att gråta och ha ord för dig.

Det finns så många saker som går in i att gråta som barnets ålder och deras temperament. Mycket uppmärksamma barn tenderar att vara smartare och de tenderar att ha mer störd sömn och är mer känsliga. De har det “Jag vet vad jag vill och jag är villig att hålla ut tills jag får det” personlighet som kan göra sömn en kamp.

Den tredje faktorn som påverkar att gråta på natten är hur inkonsekvent föräldern har varit. Om de har försökt att sluta och börja träna träning före och inte följa igenom blir det svårare.

Rosie: Vilka är de viktigaste sakerna föräldrarna bör veta om sömn och barn?

Kim: Det första är att sova en prioritet. Barn behöver sömn för att växa och lära sig, och de behöver det ännu mer än vi gör. Det påverkar utveckling, lärande och deras förmåga att behålla information.

Ofta som vuxna prioriterar vi inte vår egen sömn, så vi kan inte heller prioritera det för barn heller. Prioritering av sömn kan också betyda att föräldrarna är hemma mer för tupplurar och tidiga sängtider.

Barn behöver mycket sömn och det är viktigt att se till att de blir tillräckligt. Barn upp till nio år behöver minst 10 till 11 timmars sömn per natt. Föräldrar måste se till att de går tidigt nog tidigt.

Bedtime behöver tillåta tillräckligt med tid för barnen får rätt mängd sömn. Till exempel, om ett femårigt barn behöver vakna klockan 7:00 för skolan, måste de sova vid 8:00. Inte bara i sängen, men somnar också.

Och olika åldrar kommer att ha olika sängtider, vilket kan vara lite utmaning. Det viktigaste är att vara uppmärksam på vad ett barns sova ledtrådar är och missa inte sömnfönstret. Om de stannar för sent får de den andra vinden som kan göra sänggåendet svårare.

Rosie: Ditt fokus är på spädbarn, men vad tycker du är det viktigaste som nya föräldrar ska komma ihåg när det gäller egen sömn?

Kim: Det sägs alltid, men jag tror att det bästa rådet verkligen är att tuppla när ditt barn lurar och tar emot hjälp. Jag kan inte säga det nog.

Jag skulle alltid försöka få saker gjorda under dagen och var praktiskt taget kedjad i sängen för att få tillräckligt med sömn. Annars skulle jag falla ifrån varandra klockan 16:00. Nya föräldrar borde hålla sig till grunderna och få sova när det är möjligt.

Det skulle vara bra om du kunde arbeta i skift. Leta efter stöd från din man och familjemedlemmar. De kan ta hand om barnet medan du sover och hjälper till att föda barnet ibland.

GODT NIGHT, SLEEP TIGHT: Sömnens Lady’s Gentle Guide till att hjälpa ditt barn Gå och sova, stanna som sov och vakna glad
Foto med tillstånd av SleepLady.com
Från att hålla sig till en konsekvent sömnplan och efter intuition, för att sova som en högsta prioritet, gav Kim några bra tips för sömnberövade föräldrar (och framtida föräldrar). När allt kommer omkring kan medvetenhet om lösningar vara hälften av slaget när du står inför stora sömnstörningar, vare sig dina egna eller med spädbarn och barn.

Om du letar efter mer information om Kim eller sömn coaching, besök hennes hemsida eller kolla in hennes böcker – hennes första är “GODT NIGHT, SLEEP TIGHT: Sömnens Lady’s Gentle Guide till att hjälpa ditt barn Gå och sova, stanna och sov och vakna Upp Happy “. Kim bloggar regelbundet på hälsosam sömn och tips för föräldrar, med populära ämnen inklusive tidig stigning och sömnstegression.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here